Skip to content

Jongeren en duurzaamheid

Hoe is het voor jongeren om volwassen te worden in deze tijd? Stel je voor: je bent de wereld, en jouw plek in die wereld, net aan het verkennen. En dan ontdek je dat wetenschappers het eens zijn over het feit dat grote delen van de planeet onleefbaar worden. Dat het aantal planten- en dierensoorten achteruit dendert. En er is geen plan(eet) B.

Hulp nodig? Neem contact op met Nadine

Wat doet dit met jongeren? Wij zien een tweedeling: een groeiende groep jongeren maakt zich zorgen, zoekt handelingsperspectief en laat van zich horen; als bewuste consument, als activist, of betrokken werknemer. Tegelijk is er ook een substantiële groep die vanuit beperkte kennis of interesse nog weinig urgentie ervaart.

In beide gevallen geldt: jongeren gaan in hun leven volop te maken krijgen met klimaatverandering. Hoe bereiden we hen daarop voor? En: doen we wel genoeg?

Wat kun je verwachten?
In deze lezing, gebaseerd op het boek Opgroeien terwijl de wereld in brand staat van Yvonne van Sark leer je meer over de rol die jongeren kunnen spelen op het gebied van duurzaamheid. Je maakt kennis met voorbeelden van Nederlandse jonge voorlopers die net als Greta Thunberg allang gestart zijn met impact maken.

En je wordt aan het denken gezet over jouw eigen rol, bijvoorbeeld als ouder of docent. Want voor een duurzame toekomst kunnen we niet wachten totdat jongeren hun invloed kunnen doen gelden. Daarvoor zijn we allemaal aan zet.

Voor wie

Beleidsmakers Marketeers Docenten Ouders/verzorgers

Vorm

Lezing (30 – 60 minuten)

Deelnemers

Onbeperkt

Prijs

€ 1.500 op locatie / € 1.250 online, ex BTW

Wat levert het op?

  • Je leert hoe jongeren denken over thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid.
  • Vanuit transitiedenken leer je waarom juist jongeren een unieke rol kunnen spelen in de overgang naar een duurzame toekomst. Waar zit hun verandermacht?
  • Je krijgt inspiratie en suggesties hoe jij zelf kunt samenwerken met jongeren op dit thema.

Wil je eerst meer lezen?

Lees meer

Heb je interesse?

Heb je interesse in dit aanbod voor jouw organisatie? Vul hiernaast je gegevens in. Dan nemen we snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie over de training